Akıllı Saat Batarya Değişimi Q50 Q60 Q90

Q50 Q60 Q90
akıllı saat tamiri, Q50 akıllı saat batarya değişim, Q50 smart watch pil gerçek ömrü, Q50 yedek batarya , Q50 pil, Setracker Çalışmıyor .

      Malumunuz üzere piyasada çocuk güvenliği için bulunan akıllı saatlerin tamamına yakını çin malı ve aslında Türkiyede gerçek değerenin 8-10 katı fiyatlarla satılsa da ucuz üretim ürünleri. Ülkemizde 300-500 TL fiyata satılan bu saatleri 10- 15 USD arasında perakende fiyatları ile Aliexpreste rahatlıkla bulabilirsiniz. ( Bu durumda İmei sorunu olacağını unutmayın).
     Bu saatlerin ucuz üretim olması değişik yazılım ve kullanım arızalarının sıklıkla yaşanmasına neden oluyor. Dahası direk, çeşitli yurt dışı sitelerden ucuz olarak alınan akıllı saatler garanti kapsamı dışında. Yazılım arızalarının çok küçük bir kısmı giderilebilse de donanım arızalarında durum daha da kötü.  Ülkemizde bu saatlerden anlayan ve tamir edebilecek bir telefon tamircisine de şimdiye kadar rastlamadım.  Bu yüzden çoğu arıza giderilemiyor. Bunun bir sebebide yedek parçasının hiç bir yerde(yurt dışı siteleri de dahil) satılmamaması . Zaten ürün 10 USD parça değişimi yapılacağına yenisini temin etmek daha karlı ve garantili olacaktır.
      Bu arada yazılım desteği vermek üzere siz değerli okuyucularımıza tavsiye edebileceğim şu an için herhangi bir kişi yok. Şayet bu konuda okuyucularımıza makul bir ücretli veya ücretsiz olarak destek verebilecek tavsiyeniz varsa bizimle iletişime geçmenizi bekliyoruz. Sitemizde bu kişinin iletişim bilgilerini paylaşıp destek olmak istiyoruz.

      Baştan bu saatlerin ucuz üretim olması nedeniyle çok sık arıza verebileceğini söylemiştik. Bu arızaların başında ise bir kaç yıllık kullanımdan sonra batarya arızası geliyor. Bataryaları bildiğimiz telefon bataryalarına göre ömrünü çok çabuk tükettiğinden garantisi olmayan cihazlarımızın batarya değişimi konusunda iş başa düşüyor. Aliexpers te bu saatlerin bataryaları mevcut ve 3-5 USD ye satılıyor. Ancak bu cihazların bataryaları takılıp çıkarılabilen cinsten olmadığından, değiştirmek için havya ve lehim teline ihtiyacımız olacak . Daha önce lehimleme yaptıysanız bu işlem gayet basit ve bir kaç dakikanızı alacaktır. Bu yazımızda resimleriyle nasıl değiştirebileceğinizi anlatıyorum. Şunu baştan belirmeliyim ki eğer lehimleme konusunda daha önceden bir tecrübeniz yoksa bu işlemi bir telefon veya elekronik tamircisine yaptırmanızda fayda var.
     İlk önce batarya temininden başlayalım. Kendi saatim için yedek bataryayı Aliexpress'de bu bağlantıdaki satıcadan almıştım. Yaklaşık 20 günde elime ulaştı ve gelen ürün ojinal bataryaya göre daha kaliteli çıktı. O yüzden bu satıcıyı siz değerli okuyucularımıza tavsiye ediyorum. Ürünün fiyatıda göreceğiniz gibi iki USD civarında. Bu fiyat diğer satıcılara göre en ucuz olanı sayılabilir. Aynı anda bir, iki ve dört adet alma sansınız var. Dört adet alırsanız adet başı fiyatın dahada düşüyor.



     Yedek batarya teminini yaptığımıza göre şimdi ilk olarak saatin kapağını açarak batarya üzerindeki sarı renkli bandı dikkatlice söküyoruz ve   yandaki görselde yeşil halkayla işaretlenen ve saatten çıkan kabloların bağlı olduğu batarya devresi üzerindeki lehim yerlerini havya ile ısıtıp lehimin erimesini sağladıktan sonra kolayca çıkarıyoruz. Bu işlemi görselde kırmızı halka ile işaretli alandan yapmamamızın sebebi, o bölgenin lehimleme işlemi için çok dar olması. Bu sebeple, batarya bölümünde lehimleme daha kolay yapılacaktır.

     Bu aşamadan sonra aynı iylemi yedek batarya üzerinde bulunan kırmızı ve siyah kablolarıda havya ile ısıtarak ayırıyoruz.Kabloları ayırırken, küçük batarya devresi üzerinde artı ve eksi işaretler bulunsa da tedbiren, kırmızı ve siyah uçları hangi taraftan çıkardığımızı unutmayınız. Çünkü kırmızı artı (+), siyah kablo ise eksi(-) uç anlamına geliyor. 


    En son aşamada ise saatten çıkan kırmızı kabloyu temin ettiğimiz yedek bataryanının artı (+) ucuna siyah kabloyu ise eksi(-) uca lehimliyoruz. Lehimleme esnasına dikkat etmemiz gereken en önemli husus, lehim iyi bir iletken olduğundan lehimin eriyik haldeyken kesinlikle kısa devre yaptırmamak olacaktır. Şayet lehimi sıcakken fazla kullanır ve taşırırsak veya yanlış şekilde yaparsak, bu haliyle soğuyup katılaşır. Oluşan kısa devre de, saniyeler içerisinde bataryanın zarar görmesine hatta  patlamasına neden olacaktır. Patlama ciddi yaralanmalara ve yangına sebebiyet verebilir. Baştan söylediğim gibi bu konuda tecrübeniz yoksa kesinlikle bu işlemi tecrübeli bir telefon veya elektronik tamircisine  yaptırın.

     Yeni bataryalarımızı sorunsuz olarak lehimledikten sonra cihazın arka kapağını kapatmadan şarj aletine bağlayarak işlemi test etmeyi unutmayın. Ve kapağı kapatmadan önce ilk aşamada söktüğünüz  batarya devresi üzerindeki sarı bandın yerine  kısa devreden kurunmak için ince izole bantla mutlaka tekrar kapatın. Kalın bantlar kullanrsanız batarya yuvasına sığmayabilir.

Yedek bataryaya bağlı batarya devresi üzerindeki
artı ve eksi bağlantı lehimleri.
İki uca ait lehimleme noktalarını işlem esnasınında
kesinlikle kısa devre yaptırmayın. 
Alieexpess den alınan yedek batarya















TEKNİK YARDIM MESELESİ ÜZERİNE
            Deneyselnadir olarak bizim teknik yardım servisimiz veya bu hizmeti şöyle yada böyle verme imkanımız maalelesef yok. Bunun için çok üzgünüz.  Siz değerli okuyucularımız için daha önceden teknik konularda yardım sağlayan bir arkadaşımız vardı. Ancak kendisi sağlık sorunları nedeniyle gelen yoğun talebi karşılayamadığını ve bu sebeple okuyucularımızla iletişimi kesmek istediğini üzülerek belirtti.  Kendilerine acil şifalar diler şimdiye kadarki  yardımları için teşekkür ederiz. Sizinde bu durumu anlayışla karşılayacağınızı umarız.
            SİTEMİZ ZİYARTÇİLERİ SIKLIKLA AKLLI SAATLERİN  KURULUM AYARI , İMEİ DEĞİŞTİRME, YAZILIMLA VEYA FİZİKSEL MÜDAHALE İLE GİDERİLEBİLECEK BAZI  ARIZA SORUNLARI İLE SIKLIKLA KARŞILAŞMAKTADIR.  ZİYARETÇİLERİMİZİN BU TALEPLERİNİ ÜCRETLİ OLARAK DA OLSA  KARŞILAYABİLECEK TELEFON TAMİRCİSİ VEYA AKILLI SAATLERDEN ANLAMA VE ÇÖZME İMKANINIZ VARSA HER TÜRLÜ REKLAMINIZI İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ SİTEMİZİN BU SAYFASINDAN ÜCRETSİZ OLARAK YAYINLAMAYA HAZIRIZ. BU TEKLİFİMİZİ TANIDIĞINIZ TELEFON TAMİRCİSİ VB. İŞLERLE UĞRAŞAN KİŞİLERE BİZİM ADIMIZA HER OKUYUCUMUZ İLETEBİLİR. 
            Çünkü bu konuda çok yoğun bir talep var ve insanlar müraacat edecek kimse bulamıyorlar. Bizde en azından bu durumdaki kişilere bu şekilde yardım etmiş oluruz.

5 yorum:

  1. elinizde batarya var mı Aliexpress ten gelmiyor artık bulamadım

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar faydalı bilgileri buradan paylaştığınız için size içten teşekkürlerimi sunuyorum.Saatlerle ilgili teknik servis-tamir onarım hizmeti vermekteyiz.Bunun için iletişime geçebilirseniz okuyucularınıza da uygun hizmet sunabiliriz.

    YanıtlaSil
  3. 05448797258 den whatsapp tan ulaşabilirsiniz

    YanıtlaSil