Mikrofonu Yapmak İçin Gerekli Mazemeler
Elektrik Bağlantısı için 1 eksi uç, 2 artı uç ve 3 Anten çıkışı |
1 Adet Fm Verici.
Fm vericinin yayın yapacağı frekansın şehrinizde yayın yapan radyo istasyonları ile çakışmaması gerekir. Radyodan boş bir frekans bulup o frekansı ayarlayın.
1 Adet Rf Verici Yükseltici
Fm verciyi çalıştırmak için kullanılan pilleri aynı zamanda pil yatağından çıkan artı ve eksi uçları fm verici ile paralel olarak Rf sinyal yükselticimize de bağlıyoruz. Anten giriş ve bağlantıları için bu modüle uygun konnektör bulamaz iseniz modüldeki erkek konnektörün ortasındaki uca anten kablomuzu lehimlemeniz yeterli olur.
Fm vericinin anten çıkışını 3 nolu işaretle belirtilen konnektöre, Kablosuz mikrofonun dış antenini ise 4 nolu işaretle belirtilen konnektöre kablo ile bağlıyoruz. Anten giriş ve çıkışlarında uygun koaksiyel kablo kullanmanız sinyal performansını artıracaktır. Koaksiyel kablonun orta ucunu fm vericinin anten çıkışına Rf yükselticide ise erkek konnektörün ortaucuna bağlıyoruz. Koaksiyel kablonun dış iletken örgü veya folyo kaplamasını da pil yatağımızın eksi ucuna Rf ve Fm modülleriyle birlikte paralel olarak bağlıyoruz. (Artı ucu bağlamıyoruz) Uygun incelikte koaksiyel kablo bulamazsanız zil kablolarından aliminyum folyo ve yalıtkan bant kullanarak zorlanmadan yapabilirsiniz.
Pil yatağı (İki adet AA Pil için)
Led Diyot
Gücün açık olup olmadığını anlamak için.
Mini Switch
Gücü açıp kapatmak için
Gücü açıp kapatmak için
Fm Alıcı ( Radyo) Modül
1 ve 2 Güç girişi. - 3ve 4 Hoparlör Çıkışı.
Mikrofonda ayarladığımız frekansı fm radyo üzerinde de ayarlıyoduz.
1 adet Amfilikatör (2x3w)
1 ve 2 nolu girişlere 4 lü pil yatağından gelen kabloları bağlıyoruz. 3 nolu giriş fm radyonun 4 nolu kısmından çıkışından gelen kabloya lehimliyoruz. 4 Nolu girişlere ise fm radyonun 3 nolu çıkışından gelen kabloya bağlıyoruz. 5 ve 6 nolu noktalara ise birer tane 3w lık hoparlör bağlıyoruz.
4 lü pil yatağı.
Ses amfilikatörünü çalıştırmak için.
Ses amfilikatörünü çalıştırmak için.
2 adet 3 w Hoparlör